Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

S i Gävleborg söker Förste ombudsman

Vill du vara med och stärka socialdemokratin för framtiden? Tycker du om att utveckla människor? Tycker du det är roligt med ett omväxlande arbete med fokus på politik och organisation? Då kan jobbet som förste ombudsman i Gävleborg vara något för dig!

Om tjänsten och arbetsuppgifterna
Vilka är vi?
Socialdemokraterna i Gävleborg består av tio arbetarekommuner organiserade i ett partidistrikt. Expeditionen är placerad i Gävle där partidistriktet delar lokaler med SSU. Socialdemokraterna har en stark ställning i Gävleborg och har sedan länge en haft ledande betydelse i länets utveckling.

Vi söker nu en driven person med stark folkrörelseförankring. Du har erfarenhet av såväl ledande roller i arbetslivet/politiken som att planera och bidra till praktiskt arbete i partiorganisationen. Har också en god förmåga att motivera och stödja förtroendevalda och andra medlemmars ideella engagemang.

En viktig uppgift kommer att vara arbetet för att vinna kommande val.

Arbetsuppgifter
Partidistriktets prioriterade verksamheter framåt kommer vara att växa i medlemsantal, studier och ledarskapsutveckling, vidareutveckla den facklig-politiska samverkan samt att stärka partiet och utveckla vår politik.

I uppdraget ingår att ha nära relationer med arbetarekommuner, partivänner, Socialdemokraternas politiskt förtroendevalda på alla nivåer, arbetarrörelsens olika aktörer såsom fackliga organisationer, sidoorganisationer och partistyrelsen nationellt.

Som förste ombudsman ansvarar du för att stötta distriktsstyrelsen med strategisk planering, budget, arbetsmiljöfrågor som personalansvarig. I din roll som förste ombudsman ingår det att utvärdera, förbereda och leda valrörelser som valledare.

Tillsammans med övrig personal på distriktsexpeditionen och distriktsstyrelsen kommer du att arbeta med att utveckla partiet och fortsätta bygga en organisation för att vinna val. För att bygga en stark folkrörelse arbetar vi med organisationsutveckling, studier, politikutveckling, kommunikations- och opinionsarbete samt samverkar med fackliga och andra närliggande organisationer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av politiskt och organisatoriskt ledarskap och som har goda kunskaper om socialdemokratin. Du är bra på att entusiasmera och att engagera genom ditt ledarskap liksom att samarbeta nära politiska förtroendevalda, ideella ledare och medlemmar.
Du har förmåga att leda, är strukturerad och är bra på att delegera samt kan arbeta strategiskt och långsiktigt. Du behöver kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du delar socialdemokratins värderingar och är medlem i partiet.

Vidare ser vi gärna att du har lämplig utbildning och arbetslivserfarenhet, gärna från politiskt arbete eller annat folkrörelsearbete. Du arbetar bra såväl självständigt som i grupp, och har god förmåga att skapa och hålla kontaktnät vid liv. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om tjänsten
Tillsvidareanställning med målstyrd arbetstid. Lön och övriga anställningsvillkor enligt kollektivavtal mellan Fremia och Handelsanställdas förbund.

Kontakt
Kontakta gärna distriktsordförande Peter Kärnström, 070-370 93 32, för mer information. Fackliga frågor hänvisas till ombudsmannaföreningens ordförande Petra Bergquist, 072-745 02 40.

Sista ansökningsdatum
Välkommen med ansökan inkl CV till gavleborg@socialdemokraterna.se Ange ”Förste ombudsman” i ärenderaden. Sista ansökningsdag är den 15 juli 2024

Uppdaterades senast: