Gå till innehåll

S i Västmanland söker ombudsman med fokus på kommunikation

Socialdemokraterna i Västmanland söker nu en kommunikationsombudsman som vill vara med och stärka partiets ställning i Västmanland ytterligare.

Vi söker dig som kan kombinera långsiktigt strategiskt tänk med konkret kommunikationsarbete på daglig basis. Du har insett att ett välplanerat och väl utfört opinionsbildningsarbete är en absolut nödvändighet för en organisation som vill nå sina övergripande mål.

Som kommunikationsombudsman har du ett övergripande kommunikationsansvar för Socialdemokraterna i Västmanland. Du behöver vara en lyhörd, ansvarstagande och resultatinriktad lagspelare. Det är också av stor vikt att du är en bra skribent.

För att lyckas i den här rollen behöver du:

- Ha goda insikter i digital opinionsbildning och ha erfarenhet av att skapa digitala kampanjer och ta fram innehåll – film, bilder etc – till exempelvis Facebook

- Ha erfarenhet av arbete gentemot traditionella medier: tidningar, tv och radio

- Ha erfarenhet av planerat kommunikationsarbete, till exempel att ta fram och genomföra kommunikationsplaner

I tjänsten ingår att skriva debattartiklar, ta mediakontakter och planera mediala utspel – samt viss omvärldsbevakning. I rollen ingår också att stötta partidistriktets tre riksdagsledamöter i deras utåtriktade arbete, samt att vara ett kommunikativt stöd till den socialdemokratiska regiongruppen.

Om tjänsten

Tjänsten är ett vikariat på heltid som sträcker sig till 31 december 2026. Tillträde sker så snart som möjligt efter överenskommelse. Lön och övriga anställningsvillkor enligt kollektivavtal mellan Fremia och Handelsanställdas förbund. Tjänsten är placerad centralt i Västerås, där du har ditt kontor och dina arbetskamrater. Partidistriktet delar lokal med SSU Västmanland och Västerås arbetarekommun.

Körkort samt tidigare engagemang inom arbetarrörelsen är meriterande men inget krav. Naturligtvis delar du socialdemokratins grundläggande värderingar.

Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt, men absolut senast onsdag 14 juni. Urval och intervjuer sker löpande. Ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev på max en A4-sida. Skicka din ansökan till jonatan.fast@socialdemokraterna.se. Döp mejlet till ”kommunikationsombudsman”.

Kontakt

Upplysningar om tjänsten lämnas av Jonatan Fast, försteombudsman Socialdemokraterna i Västmanland, på 076 138 88 78

Uppdaterades senast: